måndag 9 augusti 2010

Inget särskilt, bara weekend i Indonesien

Från Singapore är det verkligen nära till allt, så nära att om man inte orkar ta sig för något särskilt på helgen kan man bara ta en spontanweekend till Indonesien. Vilket är precis vad vi gjorde den här helgen, ett gäng på 10 + 4 personer. Färjan över till Batam tog under en timme och jänkarna i gänget var såhär glada.

Nästan hela gänget...
Nicole och Fredrik i bästa stekaranda.

Några bilder från hotellrummet, stort som en mindre lägenhet och med utsikt från poolen.





Eftersom Indonesien ska vara en av världens billigaste länder, bestämde vi oss för att shoppa lite när vi kom dit. Tyvärr mest crap och billiga kopior, men den här strandväskan fick jag i alla fall med mig. Manikyr och pedikyr för under 200 SEK slog vi till på också, mina fötter hurrar fortfarande.

Sedan middag och öl på det minst sunkiga stället på Harbour Bay, dvs. det enda stället där man inte behövde sitta i mögliga karblåa plaststolar. Men å andra sidan hann vi med att se tre väldigt fullvuxna råttor bland borden. Men maten var god och ölen var stor och billig, 18 spänn för 640 ml.


I lördags var det time for beaching och taxin tog oss till det här stället som låg på baksidan av ett hotell. Dagen till ära hade de något sorts företagsjippo där och lekte lekar och spelade musik på absolut högsta möjliga volym. Det tillsammans med mulet väder gav kanske ingen höjdardag men strand, värme, bad och trevligt sällskap är ju aldrig helt fel.


Det är noga med vätskebalansen efter en lång dag på strand och det blev några öl på Harbour Bay, utan råttor den här gången.





Sista dagen hängde vi vid poolen på hotellet, sov, solade, läste och badade och tyckte allmänt livet var gött å leva.

1 kommentar:

  1. det är ingen som vågar kommentera här. för risken finns att det bara blir en massa "ååh, jag vill också..!" ;)

    SvaraRadera