måndag 23 augusti 2010

Baliweekend

Efter en hektisk torsdagmorgon med flytt, pappersignering och packning var det äntligen dags för lite välbehövlig semester från landet mögel. Ett nytt till synes mögelfritt rum, stödstrumpor på och en brunch på Starbucks i form av kaffe, kycklingmacka och citron/blåbärsscone kändes som en bra start på min Baliweekend.


Piffig flygoutfit.


Prima flygplatsbrunch, notera att man får chips till mackan istället för sallad.


Landade på Bali framåt kvällningen och mötte upp tjejerna på hotellet. Lycka är att få leka med sin bästa Frida igen! Speciellt när hon har med sig fantastiska tjejer som Elin, Carina och Johanna. De hade lyckats fixa ett rum med tre sängar storlek större så alla fick bo tillsammans, mys mys. Första kvällen kan sammanfattas med 10kronorsmiddag, drink med livereggae och dans på Sky Garden och Discoteque.














På fredagen hyrde vi moppar och tog en tur ut på landsbygden och jag måste säga att jag är omvänd. Jag som alltid varit en inbiten moppehatare för att jag tycker det är det töntigaste som finns måste medge att det var riktigt mysigt att puttra runt ute på landet. Det ska dock tilläggas att jag inte körde utan åkte bakom Frida då varken jag eller någon av de andra tjejerna drivs av dödslängtan. Den indonesiska trafiken är minst sagt en spännande upplevelse, väl spännande ibland. Vi hittade fram till ett jättefint tempel som låg uppe på några höga klippor med utsikt över havet som skulle kunna göra vem som helst religiös. Korta shorts gjorde sig icke besvär, varför vi allihop ser likadana ut invirade i saronger. Rena turen att ingen hade lingonveckan dagen till ära eftersom en skylt vid ingången talade om att menstruerande kvinnor bara fick gå in ett visst antal steg.










Det kryllade av luriga apor.


Inte långt ifrån templet hittade vi ett riktigt smultrontälle till strand, nästan gömd under klipporna.





Fredagkvällen sedan bjöd på en timmes helkroppsmassage för ca 40 svenska pengar (inklusive 25% dricks), billiga drinkar och massa dansa dansa. Kommer man insläntrande halv sju på morgonen vet man att man har haft roligt...


Lördagen var av förklarliga skäl inte så våldsam (åtminstone inte till en början), men en tur till den fina stranden i närheten av vårt hotell och mitt livs första surfing. Nåja, endast ett av ungefär hundra taffliga försök resulterade i upprätt position. Surfinstruktören bara skrattade och skakade lätt uppgivet på huvudet. Men nu har jag bestämt att jag måste lära mig så det blir armhävningar och teknikträning varje dag nu.


På lördagskvällen hittade vi på ett gäng svenska killar på vårt hotell. De hade tyckt sig höra att vi pratat svenska när vi gått förbi, men det var uppladdningen med Håkan Hellström som definitivt avslöjade oss. Återigen en mycket glad ocxh trevlig kväll, vilket bilderna kanske också skvallrar om. Men så drack ju alla Fun Beer också, en blandning av öl, soda och frukt och lagom fun smak...






Snipp snapp snut så var weekenden på Bali slut.


After mold and a light depression I decided to go to Bali for a weekend and meet up my very best Frida and her friends. Nothing depressing about Bali, beautiful beaches, good food, cheap drinks, full body massage for 5 euro, lots of dancing and my very first attempt to surf. Thank you girls, thank you Bali.

2 kommentarer: