lördag 30 oktober 2010

thisissimon

Hade sista praktiska momentet i programmeringen idag, min älska-att-hata-för-jag-är-så-dålig-på-det-kurs. Klarade en av två uppgifter i alla fall, bara värd 30% men en liten seger är också en seger så jag är sjukt stolt! Ett helt fungerande program! Som jag har kodat! Under tidspress! I Singapore! På NUS! Nöjd. Detta firades på närmast bästa vis i Little India med Srajna i min korridor och två av hennes kamrater och finaste Nicole. Indisk mat är nog nästan det bästa som finns. Jag måste lära mig laga indiskt, amazing! Jade of India hette stället, 5 av 5 toasters. Inte blev upplevelsen sämre av att vi kom mitt i firandet av ljuset (diwali) med dekorationer och fyrverkerier och grejer. Självklart toppades kvällen i vanlig ordning med några öl på bron i Clarke Quay med resten av folket. Bland annat raringen Simon Geenty som fått det här inlägget tillägnat sig eftersom han uppenbarligen är en av mina trognaste läsare. Han gör till och med den numera beryktade Sandraposen bättre än mig. Jag måste poseträna hårdare... Bra kväll ikväll.



Srajna och Katherine

Garlic naan, mmmm!


Kikärtssörja som smakade fantastiskt


Ris och mer obestämbar sörja som också var fantastisk










Nicole


Simon kör sin Sandrapose, väska är ett måste


Fredrik kör sin... ja någonting pose

Full och fullare sportar huvudbonad

Kvällens: spetstopp Cotton On, kjol Lindex, kuvertväska Miss Selfridge, halsband och skor oklart


fredag 29 oktober 2010

Mjölk

Jag vet att ni funderar därhemma, åtminstone ni som uppenbarligen inte känner mig så väl... Hur asbrun är man när man kommer hem till ett vinterblekt Sverige efter ett halvår i Singapore? Till mångas glädje (och hörde jag lättnad) kan jag meddela att jag kommer hem i samma genomskinliga skick som ni såg mig i senast. Min vanliga foundation "Milk" (jepp mjölkvit är nog ungefär hur vit jag är) fungerar fortfarande alldeles utmärkt.

torsdag 28 oktober 2010

Spets och höga tak

Dagen idag, vaknade halv två(!) eftersom jag tydligen fortfarande går på sverigetid och somnar vid 5-6snåret på nätterna (morgnarna). Hetsade till en föreläsning om Drömprinsen och Shrek, mycket lärorik. Satt av min tid i datalabbsalen där de gick igenom allt vi tydligen borde kunna till praktiska tentan som tydligen är på lördag. Tänkte köra stenhårt på utbytesstudenter-kuggas-aldrig-oavsett-kortet, hoppas det är giltigt fortfarande. Men men, glädjeämne i form av min nya spetsblus (herregud vad jag känner mig som en tant som använder ordet blus men jag tror det är det enda rätta) inhandlad under den berömda shoppingturen i söndags. Till byxor på dagen, till kjol på kvällen. Kjolen är för övrigt också ny. Toppade dagen bokstavligt talat med ett besök på New Asia Bar som dagen till ära bjöd bar uppe på taket. De serverade endast whiskeydrinkar, men då jag bestämt mig för att bli vuxen och lära mig dricka whiskey så passade det rätt bra. Whiskey och Sours, tja, kanske inte så tokigt ändå. Typ som att lära sig dricka kaffe the caffe-latte-way antar jag.



School: spetstopp Cotton On, loosefit chinos H&M, örhängen Glitter


Klackarna i taket


Fierce view, crappy camera


Fina flickor


Fina pojkar


De grymmaste


I was like: WTF ???!!

After school: spetstopp och kjol Cotton On, kuvertväska secondhand, halsband Pieces



För den som vill hänga på till Ellegalan gäller att rösta som en galning här.

New in

Presenterar stolt ännu ett av söndagens alla shoppingfynd: ett par ljusrosa shorts från Topshop. De är egentligen fyra nummer för stora men jag gillart. Köper ofta kläder i "fel" storlek för att få en annan passform. Igår matchade jag dem såhär.

Linne och pärlor Lindex

onsdag 27 oktober 2010

Dagens close-up

Finfinfinväskan från Miss Selfridge, vi firar 3 dagar idag.





Nicole fyllde gammal

Eller ja, inte fullt så lastgammal som en annan förstås, men äldre än de flesta kidsen häromkring. Det skulle i alla fall firas! En födelsedag kan firas sämre än med en vända till Dempsey Hill för texmexkäk och margharitas. Gött som körv på rent dalmål! Dessutom ett excellent tillfälle att inviga nya spetstoppen från Topshop. Lööööv.

Kalasklädd

Birthday girl och Sofie

Margharitas we like, särskilt stora!


Sofie fick in den lilla tacosalladen...

Sedan bar det av mot 1-altitude för födelsedagsdrink. Högsta utomhusbaren i världen säger ryktet, men eftersom jag i vanlig ordning inte har någon aning och inte vill förlita mig på rykten kan jag nöja mig med att säga att den låg ashögt upp. Fräsig utsikt, inte jättefräsigt ställe, fräsigaste sällskapet.





En flicka måste få champagne på sin födelsedag så vi hittade ett annat random ställe där Joel lyckades pruta ner en champagneflaska till 50 dollars (110 var utgångspris) med motiveringen att han minsann var en champagnekännare som visste att den där flaskan högst kostade 20 (givetvis hade han inte blekaste)! Det ska tilläggas att en vinflarra på 7eleven sällan går under 25... Bra pris och bra jobbat Joel!




måndag 25 oktober 2010

Nyshoppat

Dagens i nyshoppad topp från Topshop, miljardårsgamla shorts från H&M och jättefinaste nya väskan från Miss Selfridge.


Fika och Marina Bay

Igår kände vi att det fick vara måtta med campus och foodcourtkäk och bestämde oss för att spana in Singapore lite mer på riktigt. Målinriktat strosande i trakterna runt Arab Street, supermysigt område som gör själ för namnet och med prima käk. Siktet var inställt mot ett typiskt ickearabiskt mål, den svenska restaurangen Fika. Hur bra namn? Att få sätta sig ner och läsa en svensk meny bestående av lax med citronsmörsås, pyttipanna, lingoncheesecake och svenska chokladbollar gör en nästan gråtfärdig. Bestämde mig till slut för the swedish pannbiff. Göttans.












Sedan lite Singapore sightseeing i Marina Bay.




Vi bor här! Hur galet är inte det?


Petra och jag med fläskiga Marina Bay Sands i bakgrunden




Braiga Erica


Petra och Erik


Fredrik med stora händer och stor kamera



Husen är lite större än i Linkan


Erik tar fikapaus


Gick igenom Fullerton Hotel. Fint.




Stora solglasögon och lilla My


Singapores symbol the Merlion var ett givet turiststopp





Efter en sväng runt vattnet hade vi sett nog av Singapore för en dag och kunde med gott samvete ägna oss åt viktigare saker. Shopping! Något roligt måste vi ha nu när vi inte hinner resa någonting på grund av test och jävelskap. Och roligt hade både jag och Petra. Bilder på fynden kommer!


Den lilla "prydnaden" utanför köpcentret