söndag 10 oktober 2010

Helgen som varit

Har gått några dagar utan uppdatering igen, mina prioriteringar har ändrats lite. Tanken var ju minst ett inlägg om dagen, nu handlar det mer om minst en godkänd kurs per termin. Midterms, betygsatta labbar, quiz, design av krets och lektionsuppgifter har fått gå före den här veckan. Prio två har varit att försöka ha lite roligt för att inte deppa ihop över allt plugg.

I onsdags kom världens bästa Petra tillbaka efter en vecka i vårt vackra Sverige, som hon var efterlängtad. Det blev ju inte sämre av att hon hade med sig senaste numret av svenska ELLE och en påse lösgodis till mig.

Torsdag bjöd på en misslyckad midterm och ännu mer misslyckad betygsatt labb. Jag är helt enkelt för långsam för det här landet. Frågorna till min midterm kunde jag, men på en timme hinner jag inte. Tidspress är deras grej. Kvällen blev som tur var mycket bättre, mötte upp Jennie++ för middag på Arab Street. Jennie är en gammal kompis från Falun som jag nog inte sett på 10 år som just nu jobbar på Bali och var i Singapore på weekend. Arab Street är stället för god mat och mysig atmosfär och när man får ett glas vin och fantastiskt sällskap på det så kan man inte annat än vara nöjd! Trots allt.

Fredag är lika med shoppingdag, i alla fall tyckte jag och Petra att den här fredagen skulle vara det. Så eftermiddagen spenderades i de enorma mallsen på Orchard Road. Det finns fina saker där. Forever21 är den internationella versionen av Gina Tricot och självklart måste man ha minst ett plagg med sig därifrån. Det blev en klänning med hästtryck. Efter att ha varit in i ungefär 30 skobutiker på jakt efter nya ballerinaskor förälskade jag mig i ett par beiga med guldelefanter på. Petra kunde inte sluta skratta. Dagen avslutade vi i bästa sexandthecityanda med en kanna frozen margarita nere vid floden med Jennie och Fransesco. Dagens tips: Mexikanska Muchos i Clarke's Quay ligger precis vid vattnet och du får en kanna margarita (ca 6 glas) och en korg nachos med salsa för 30 dollars!

Lördag försökte jag plugga, men Laplacetransformer och polar plots är inget för en förkyld hjärna så jag gav upp och hängde med de andra på casino istället. Tyvärr lite av en besvikelse. Mer Finlandsfärja än James Bond. Vi var nog de enda som var uppklädda och barerna lyste med sin frånvaro. Jag som mest kom för att få en gin och tonic... Som tur var kunde man få en kronjuvel med färska jordgubbar på en av hotellbarerna utanför. BlackJackborden hade minsta insats 130 kr så det blev några chips på det något billigare roulettebordet istället, mest för sakens skull.

Idag har jag mest försökt att få tillräckligt med syre, tagit förkylningsdroger och haft ångest över morgondagens midterm.

Over and out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar