tisdag 14 september 2010

Kul i Kulan

Temat för perioden verkar vara sacka, internet sackar, träningen sackar och skolarbetet SACKAR, och som följd av detta sackar även bloggandet. Sackandet kan också bero på att långhelg=utlandsvistelse, samma som i linkan alltså (eller?). Ja ja, så kan det gå när inte haspen är på eller om Kuala Lumpur ligger lite för nära där man råkar bo. Torsdag kväll bar det bussledes av mot Malaysia med (återigen) imponerande liten packning. Och prima kamrater i form av Petra, Erik, Sofie och sist samt minst Fredrik.

Packningen

Reseoutfiten (observera att fläskiga överarmar är en naturlig följd av imponerande tricepsmuskulatur och inget annat)

Efter bussbyten, taxifärder och dubbel passkontroll landade vi i Kulan runt 4-tiden på fredag morgon. Tog oss till vårt hostel som var bokat fredag till söndag och tänkte höra om vi åtminstone kunde lämna av grejer där. Som svar fick vi nyckeln till vårt rum (tio timmar för tidigt) och informationen att frukosten serverades mellan 7 och 10. Dessutom utan att betala mer än de två planerade nätterna, thank you, thank you! Antar att det väger upp för de taxifärder vi troligtvis blev lurade på.

Efter ytterligare några timmar sömn var det dags för resans huvudsakliga aktivitet: shopping! Första shoppingcentret Times Square var kanske lite större än Kupolen i Borlänge, eller vad sägs om 15 våningar och ett inomhustivoli med bergochdalbana. Tyvärr bjöd butikerna mest crap. Men har man en bergochdalbana har man inte så mycket kvar att bevisa.



Vidare mot nästa shoppingdestination KLCC där man hittar mer välkända ansikten på hela plånboksskalan, från Louis Vuitton och Miu Miu till Topshop och Zara. På vägen passerades de berömda tvillingtornen, ganska höga...




Ganska stort shoppingcenter 2


Som ni vet så måste shoppande pojkar och flickor ha kaffe, och om butikerna är väldigt många måste man även ha en socker till kaffet, varför inte i form av en chokladkaka på Starbucks? Så god att till och med Trä-Erik bjöd på något som kan tolkas som ett leende.





Min favoritbild, så söta i matchande tröjor



Mellanmål i form av cheddarchips och cola på vårt prima hostel Pandok Lodge.

Alla fick bo tillsammans, det är inte Singapore det här.


På kvällen hittade vi en jättemysig restaurang alldeles i närheten av vårt hostel, och jag fick ha mina nyfyndade äkta fejkbrillor och kalasbyxor. Maten var lite av ett hallelujahmoment, lax med gräddsås och spenat och så vin till det. Mmm. Petra var som synes nedan väldigt nöjd med sin burgare också och grabbarnas köttz såg inte heller ut att gå av för hackor.













Kvällen avslutades med kortspel på hostelet och dyröl från seveneleven. Inte okej att åka till Asien och behöva betala mer för alkohol än i Sverige, 33cl Carlsberg för nästan 25kr. Nåja, kall och god var den i alla fall.



Lördag bjöd på Batu Caves som kan sammanfattas med fina grottor fast minus apor. I och för sig hade de en jättestor guldgubbe. Men lite av en turistfälla kanske där det mest intressanta var bussfärden dit. Först klev man på bussen, sedan väntade de på att bussen blev full, sedan kom en man och tog betalt, sedan kom ytterligare en man två minuter senare för att riva biljetterna, ytterligare en tredje körde bussen. Kackerlackor och öppna dörrar under bussfärd var inga konstigheter. Vi tog taxi på tillbakavägen...








Lördaglunchen intogs på reggaebaren i Chinatown, prima käk till billig peng. Därefter var vi såklart tvungna att kolla in marknaden i Chinatown, som tyvärr bara bjöd dåliga kopior och jobbiga försäljare, men det har på något vis sin charm det också. Kvällen sedan bestod i thaimiddag, förkrök utanför någon närliggande supermarket, billiga drinkar på reggaebaren i Chinatown, dansa dansa på Zouk och fyllekäk på Donken. Det går tydligen bra att festa i Malaysia också.



Fredrik tar återigen det säkra före det osäkra och väljer likadan outfit som någon annan i sällskapet.





Erik med sin manliga drink.







Han kunde svenska städer och ett trolleritrick och fick bli vår nya kompis.


Ja, och sedan var det slut på det roliga och endast en kaotisk hemfärd på söndagen kvarstod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar