onsdag 22 september 2010

Baby kom och försvann lika snabbt igen

Hej igen bloggen! Har inte pratat med dig på länge men det är lätt hänt när man får kramas med sin baby igen efter nästan två månaders slängkyssar på skype. Om det är någon som har missat det så anlände världens finaste Gustav till Singapore onsdag kväll förra veckan och allt annat har snällt fått vänta tills han åkt igen. Allmänt fantastisk har veckan varit som tyvärr tog slut idag.

Onsdagen bjöd romantisk italiensk middag i Holland Village med pasta, vin och bruschetta. Lööövely på alla vis. Natten spenderades på Harbour Ville Hotel belägen någonstans mellan skolan och stan då det skulle innebära (minst) tre regelöverträdelser att låta Gustav bo i mitt lilla studentrum. Ingen jättehöjdare men bättre än en 90-säng, obefintlig ac och gemensamt badrum. Eftersom jag hade en programmeringslabb att totalfaila på torsdagen fick Gustav följa med mig till skolan och bli presenterad för NUS campus, fenomenet food court, tanten i luckan utanför LT6, den förvirrande våningsindelningen och såklart mina fina människor. Middag sedan i Little India som verkligen gjorde skäl för sitt namn, tyvärr levde inte maten upp till förväntningarna. Otroligt charmigt område dock och jag skulle gärna åka dit och göra ett nytt försök på en annan restaurang. Kvällen avslutades med Singapores turistattraktion nummer ett, nämligen nattsafarin. Att åka runt och kika på djur i tyst beckmörker med min älskling var jättemysigt och rekommenderas starkt (med din älskling då och inte min).

I fredags fanns två platser bokade på flyget till Saigon (eller Ho Chi Minh City) i Vietnam och är del av förklaringen till att ni inte kommer få se några bilder på bloggen på ett tag. Det var ju dumt att tro att en blond tjej med kuvertväska ska kunna passera en gata utan att få semestern förstörd av två snorungar på moppe. Eller förstörd och förstörd, bara en kamera, ett kontokort, ett körkort, ett busskort, ett studentleg, ett visum, en väska (självklart den bästa och trognaste) och ca 6000 kr fattigare. Det får betraktas som (läs: ännu) en kännbar motgång och namnbyte av bloggen har övervägts (fuckedbyasia har varit på tapeten). Men det var bara att le och vara glad ändå, det var ju semester. Och det var kanske tack vare den incidenten som Gud lät oss överleva trafiken i Saigon.

Trots stölden och trafiken är Vietnam ironiskt nog det land jag gillar bäst hittills och definitivt vill tillbaka till. Saigon var vackert med en särskild känsla och många kontraster. Trevliga människor har vi mött också, personalen på första hotellet (Sanouva Hotel) var fantastisk och erbjöd sig att följa med och göra polisanmälan eftersom polisen troligtvis inte talade engelska. Redan på lördagen träffade vi också på ett syskonpar från New York som hälsade på en kompis i Saigon och gav oss en hel del tips och även bjöd oss att ta en öl med dem senare på kvällen. Först visade de oss vägen till Krigsmuséet (häftigt men mest skrämmande och ledsamt), sedan gav de oss adressen till The Deck, trendigt ställe som ligger lite avsides där man kan avnjuta sin drink alldeles intill floden. För middag rekommenderade de mysiga The Refinery, väl gömt på en innergård, som serverade alldeles prima västerländsk mat. Dyrt för Vietnam men fortfarande väldigt billigt. Mötte upp dem och hela kompisgänget efter middagen och fick fler tips. Mest värt var det om bara åka taxi med Vinasun eller Mai Linh som bara kör på taxameter. Plötsligt blev taxiresorna billigare och klart mindre obehagliga. Vi fick också höra att hade vi sett Krigsmuséet och varit på Ben Thanh Market så hade vi varit nog turistiga i Saigon och kunde ägna åt oss god mat, fika och drinkar vilket passar både mig och Gustav alldeles utmärkt.

Dagen innan flyget skulle ta oss tillbaka till Sinagpore tog vi färjan över till Vung Tau för lite sol och bad. Vattnet var helt galet varmt, som att kliva i badkar och nästan för varmt för att ge svalka. Kanske hade det varit roligare att åka en helg då det tydligen ska vara packat med folk, för nu var det i ödsligaste laget men ändå ett skönt avbrott från Saigons hysteriska trafik.

Igår var vi tillbaka i Singapore och eftersom ett Singaporebesök inte är komplett utan att blicka ut över Sinagpores imponerande skyline från 71:a våningen, blev det ett besök och ett antal drinkar på New Asia Bar. Självklart följt av en Sinagpore Sling på Raffles. Idag hann vi med Underwater World, luriga sjölejon och ett dopp i havet på Sentosa innan det var dags. Dags att säga hejdå igen. Visa av vårt misstag med det långdragna farvälet på Arlanda, blev det plåsterprincipen på PGP den här gången. Tyvärr hinner ett plåster få ordentligt fäste på en vecka och det kommer nog svida ordentligt några dagar...

2 kommentarer:

  1. Underbart med besök av älsklingen din! Jag "blinkar till" lite extra vid tanken på att det alltid måste ingå ett farväl när det bara är besök :( För jäkligt att det skulle ingå en väskryckning i er semester. Jag hoppas du får ersättning snabbt och att du hunnit spara bilderna på datorn?!
    Jag hann också få besök innan Johan drog till Japan, men julsemestern i Tokyo känns alltför avlägsen :S Du får ge mig tips på hur man överlever ;)
    Ta hand om dig raring! Puss

    SvaraRadera
  2. Indeed underbart! Underbart är ju dessvärre som bekant kort... Och det värsta är som sagt att säga hejdå. Vi hade iaf en fantastisk semester, incidenten till trots. Blir väl en del att "städa upp" nu när man är tillbaka, men life är tydligen en bitch. Hoppas på en bra försäkring. Va mysigt att han kunde hälsa på dig i Frankrike! Älskling är alltid älskling men jag har insett att andra människor också kan vara rätt trevliga att umgås med... Hoppas allt är bra med dig och att skolan går bra! Puss och fint!

    SvaraRadera