fredag 27 januari 2012

Dalaring 2

Igår fick Dalaring 1 vila till förmån för en annan ring med anknytning till Dalarna. Man har alltså tagit en bit av ett broderat band som brukar ingå i folkdräkter och inget är väl mer Dalarna än folkdräkter. Jag fick i födelsedagspresent lite pengar som skulle gå till ett dalasmycke av något slag, och då fick det bli den här. Rätt nöjd.

onsdag 25 januari 2012

Kavajklädd

Såhär formell och prydlig har jag alltså sett ut idag. Kavaj och grejer... Den observante ser att ringen sitter på även idag. Den bor där nu.





Kavaj-Gina Tricot, linne-COS, jeans-H&M, halsband-H&M, ring-en present

tisdag 24 januari 2012

Dalaring 1

Jag äger ju en hel del smycken och brukar försöka behandla dem rättvist, men sen i julas är det ett som ofta får gå före i kön. Väldigt ofta. Finns det inte örhängen eller halsband som passar till då fick det vara med det. Min fina fina Dalaring i silver med en ingraverad ängsklocka (Dalarnas landskapsblomma) sitter nästan alltid på. Tack till far!

måndag 23 januari 2012

Ny siluett

Kör en lite annorlunda siluett idag, en vippig kjol som får sticka fram under en oversize tröja. Ny favorit.


Skinnkjol - H&M, tröja - MQ

fredag 20 januari 2012

Veckans spartips

Nu går det långt mellan inläggen, och risken är väl stor att det kommer se ut så de närmsta veckorna. Med snabb överslagsräkning så kommer jag väl landa på sissådär 60-timmars skolveckor om jag ska ta mig igenom den här perioden levande. Nåja... Det här inlägget skulle ju handla om hur man kan spara pengar. Har haft en kjol liggandes i 10 år (jo det är sant) utan att ha blivit använd. På grund av att längden var fel. Ca 30 sekunder tog det med saxen att fixa en ny partykompis. Kostade inte en krona. Råa kanter är ju trendigt numera så man behöver inte ens sy. Bilden är tyvärr rätt dålig, men förhoppningsvis hamnar den på en outfitbild inom kort.



lördag 14 januari 2012

Columbine Smille

Så här såg alltså Sveriges kanske bäst klädda kvinna ut igår. Så väldigt väldigt fint. DE jeansen från Acne och DEN jackan från H&M. Perfekt matchat med enkel t-shirt och klassiska pumps.

söndag 8 januari 2012

Nya H&M-katalogen

Jepp, H&M har alldeles nyligen släppt sitt stora vårnummer. Ljusbrunt läder och gula plagg står rätt högt i kurs i allmänhet, till våren i synnerhet. Utifrån det har jag plockat två favoriter från den nya katalogen, ett halsband och ett finstickat linne.



Nystart

Jag är ju alltid sugen på nya kläder, men vid årsskifte och ny termin för dörren så är suget lite extra stort. Få en nystart. Ett par blommiga byxor står på listan sedan länge och de skulle ju med fördel matchas med en enkel svartvit topp. Båda från asos.com.




Silver och nitar

Precis hemkommen från en finfin trerätters hos finfina Veronika. En får tacke. Klädseln gick i silver och rockpimpades med ett nitbälte som hängt med från sjunde klass. Från sjunde klass... Herregud, bokstavligt talat en halv livstid sen. Man får vara imponerad att det fortfarande håller.


Tröja-H&M, kjol-Gina Tricot, nitbälte-punktshop

lördag 7 januari 2012

Inför skolstarten

När man var yngre vill jag minnas att nya skor och ny skolväska väl hörde skolstarten till. Det känns inte okej att det skulle gå till på annat vis på äldre dar. Till vårterminen skulle jag i så fall välja väska från fashionpash.com och boots från modekungen.se.



fredag 6 januari 2012

Mer nyår

Fler bilder från världens bästa nyårsfirande. Världens bästa människor och världens godaste mat.


Erik korkar upp bubblet.


Vackraste värdparet.


Julia och Jonas med fördrinken. Lägg märke till Julias halsband som hon knåpat ihop själv.


Anna och Michaela.


Charlotte, Therese och Julia.





Laxmousse och räktoast till förrätt. Magiskt.




Här anar man den mumsiga varmrätten, anka med portvinssky och potatiskaka.



Efterrätten var inte dum den heller, creme brulee med hjortronsylt.





Efter tolvslagsfirandet blev det dans dans dans.






Syskonen Svansbo uttrycker sin besvikelse över att popcornen är slut, samma känsla när nyårsfirandet gick mot sitt slut. En magisk kväll till ända.

torsdag 5 januari 2012

Nya året

Här kommer en bild på nyårsoutfiten. Var mer än sugen på att få shoppa nytt till årets största klänningshögtid, men i brist på både pengar och inspiration fick det bli att återvinna befintligt material. Tycker egentligen att det är fel längd på den här gamlingen, men en knut fram trollar fram en trendig slits och ett helt nytt utseende. Klänningen är ett gammalt reafynd från H&M och matchades kvällen till ära med röda läppar och blingade rep runt halsen, även de från H&M.

Påpärlade mjukisar

Bjuder på gårdagens biooutfit och en premiärbild av nya mjukisarna från Gina Tricot. Ett av flera fina mjukispar därifrån. Jag föll för de dubbla bältena och kabelstickningen längs benen (som tyvärr syns dåligt i bilden). Elin Kling presenterade dressade mjukisar i sin Nowhere-kollektion förra året och jag har absolut inget emot att hjälpa den trenden att nå genomslag. Ös på med pärlor och hoppa i ett par klackar så funkar det utmärkt.



Byxor-Gina Tricot, linne-JC, kofta-H&M, pärlhalsband-Lindex

Den Rodebjer

Surfar runt på det världsomspännande nätet och hamnar som av en händelse på Rodebjers hemsida. Hittar den där röda blusen som jag bloggade om tidigare i höstas om någon kommer ihåg. Den fantastiska röda blusen. DEN. På rea... 50%... Fortfarande dyr, men kommer klart att övervägas. Helt klart.