torsdag 29 september 2011

Skinnbyxor

Jag är numera ägare till ett par bruna skinnbyxor! Gillar verkligen trikån på sidorna. Och jag behövde bara offra 199 pengar. H&M är bra grejer.

Mot ny frisyr

Sportar tunika och lacktights från Gina Tricot idag, matchad med ny frisyr. Kan verkligen rekommendera HairStudio Unique i Linköping! Jag har gått hos Ronja de senaste gångerna och varit jättenöjd. Dessutom helt okej priser, 345kr för studenter mån-ons. Tyvärr kan jag väl inte säga att jag hoppar högt av glädje över hårlängden just nu... Ja ja, nu är det en frisyr i alla fall.

onsdag 28 september 2011

Mer randigare

Jag är just nu väldigt sugen på maxirandigt, randigt på randigt på randigt. Gärna stickat, det är ju trots allt höst. Cubus presenterar de finaste höstlooksen.







tisdag 27 september 2011

Hästar hästar hästar och lite rosa

Tänk att en helt vanlig jättetråkig tisdag kan bli världens bästa tisdag, addera bara några stalltimmar och en uteritt. Voila! Att iklä sig rosa hjälper ju också förstås. Och chokladbollar. Att äta alltså, inte att iklä sig. Eller ja, vem vet...


Topp - Topshop, kjol - H&M

KappAhl Designers Finest

KappAhl avfärdas gärna som tantaffär, men har man ögonen öppna så kan man hitta riktigt fina grejer. Speciellt sedan 6 september då den lite exklusivare kollektionen Designers Finest släpptes. Ingen färgfest kanske, men många fina plagg med fokus på enkla basplagg. Bilderna nedan föreställer mina favoriter från kollektionen. Lägg särskilt märke till den där perfekta tröjan.









söndag 25 september 2011

Äntligen paljettjacka

Igår vankades middag hos Svansbo-Överfors. Fisksoppa med sej, lax, räkor och saffran, typ det godaste jag ätit. Husmorspoäng till mig och Michaela som gjorde både fond och aioli från grunden. Får man så fin middag så får man ta fram sin finjacka. Haft den i min ägo vet inte hur länge, men aldrig använt. Skandal. För övrigt så får man ha mönstrad paljettjacka till mönstrat linne. Så det så!




Linne-Monki, paljettjacka-Gina Tricot, jeans-Cheap Monday, väska-secondhand, örhängen-Vero Moda

Fredagsfin

Man vill ju välkomna helgen på bästa vis för att visa sin tacksamhet över att den äntligen är här. Så i fredags blev det kjol och pärlor. Kjol från asos.com, t-shirt från JC och pärlor från Lindex.

fredag 23 september 2011

Nelly Shoes

Tipsade om Nellys Acnekopior häromdagen och hittade en rad andra finingar i samma veva. Alla under 500-pengen. Jag tycker om skor. Jättemycket.





torsdag 22 september 2011

Helgen närmar sig

Torsdag och snart helg igen, hur det nu gick till. Med helg följer ofta och gärna någon typ av festligheter. Och som vanligt har man inget att sätta på sig och MÅSTE köpa något nytt. Helst den här från Nelly.com för 599kr. Men det fick man väl inte.



onsdag 21 september 2011

No one likes a copycat?

Själv tycker jag många gånger att det är fantastiskt med "copycats". Som när det går att få tag på Acne Admire-kopior från Nelly Shoes för 399kr, vilket är ungerfär 10% av vad originalet (översta bilden) kostar.





Heja svenska Rodebjer

Hamnade i en diskussion om svenskt mode häromdagen. Konstaterade att svenskt mode är fantastiskt, men har en förmåga att vara just väldigt svenskt. Mycket svart och minimalistiskt. Vad härligt det är då att gå in på rodebjer.com och kolla in lookbooken för a/w 11 som spränger ut färg.





tisdag 20 september 2011

YSL à la cocoo

Jag har ju gjort mig känd för mina stora halsband och det är just halsband som jag helst lägger pengar på i smyckesväg. Men jag blir mer och mer sugen på ringar. Mest för att jag knappt äger några kanske. En YSL-kopia från cocoo.se kanske? Ja tack.








Gotland

Har haft en fantastisk helg på vackra Gotland. Lisa och Uffe som firade sina födelsedagar och det faktum att de äntligen får bo ihop, hade ordnat så fint, så fint. Ni är älsklingar. Tack. En hel rad andra finingar fanns på plats och förgyllde helgen också. Tack alla inblandade.

ps. Lägg märke till Jennys gula klänning från asos.com, hur fin är hon inte i den? Avundsjuk.

















måndag 19 september 2011

Värmekällor

Sommaren fick ett abrupt slut och blev till höst. Hösten är kall och vintern är ännu kallare och kräver sina accessoarer. Det här setet skulle gärna få värma mig i höst. Pannbandet är från Monki, halsduk och handskar från H&M.







fredag 16 september 2011

Skofeber

Jag undrar nästan om den är sjuklig den här fascinationen för skor. För det är på rikigt en feberlik känsla som sprider sig i kroppen när jag ser skor som de här. Zara kan det där med skor.



torsdag 15 september 2011

Det där packning

Helg på Gotland hägrar, hurra hurra hurra. På lördag kväll ska det vara finklätt. Och det var ganska noga med det där. Vad tror ni om outfiten nedan? Som ni ser så tar jag väldigt allvarligt på det här...

Irony

Igår skrev jag ett inlägg om att den lilla svarta inte riktigt är min grej. Idag kom jag på mig själv med att traska iväg till skolan i just den lilla svarta. Glömmer bort mellan gångerna hur fin den är. 80kr på Emmaus någon gång i begynnelsen. Halsband från Vietnam.

onsdag 14 september 2011

LWD

Little Black Dress är ju inte riktigt min grej. Blir inte så mycket klänningar överhuvudtaget, håller mig oftast till tvådelat då det är lättare att variera. Men Little White Dress skulle kanske vara något ändå. De här kommer från Zara.



tisdag 13 september 2011

Guldaxlarna

Igår fick mitt fina vintagefynd med guldaxlar sätta piff på en ganska trist måndag. Guld hjälper alltid. Och gör det inte det så har du inte gått loss tillräckligt.

Snyggaste-jackan-skål

Tänkte jag att jag fick utbringa såhär lite i efterhand för Malin och Carolina som hade de snyggaste jackorna på sittningen i lördags. Malins röda kommer från London och Carolina har fått sin glittriga uppsydd efter egen design i Asien. Snygga tjejer, snygga jackor. Japp japp.

måndag 12 september 2011

Det där berömda om

Om jag fick 599kr att köpa en klänning för så skulle nog den här från H&M ligga illa till. Eller bra till. Fint till. Fint på. På mig. Tack.

Randvillkor

Mycket ränder i höst. Jag har länge varit svårflörtad, men känner mig plötsligt sugen på att gå all-in. Två väldigt begärliga stycken finns på Gina Tricot och används med fördel tillsammans. All-in. Jag vill.